Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Goji termesztés képes leírás - Goji.tlap.hu
részletek »

Goji termesztés - Goji.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: goji.tlap.hu » Goji termesztés
Keresés
Találatok száma - 5 db
Egy különleges vörös bogyó

Egy különleges vörös bogyó

Egy különleges vörös bogyó, amelyet hagyományosan Kína Xingjiang és Ningxia tartományában és Mongóliában termesztenek. A Lycium chinensis más néven Goji kétszikű lágyszárú növény. Előfordulása trópusi és szubtrópusi éghajlatú területeken jellemző. Őshazája Közép-Amerika és Dél-Amerika. 3-4 m közötti magasra nő. Intenzív növekedésű, akár a 2.-3. évben teremhet. Bármilyen talajon megél,2 évente kell trágyázni, mert a gyümölcsök nagyságára, mennyiségére, mínőségére hat. A vesszőt 60-cm után vissza kell metszeni, majd következő évben 6 elágazást hagyni. Ezután már nem szükséges csak ritkító metszést végezni.

Hogyan ültessük?

Hogyan ültessük?

Ültetése: egyszerűen virágföldbe téve a magokat 1 cm mélységben és 3 naponta öntözve kb 10 - 15 napon belül csirázik ! Afrodiziákumként (vágyserkentőként) a világon széles körben alkalmazzák. A Hollywoodi hírességek is használják az öregedés ellenszereként. A Goji-bogyóban több C-vitamin van, mint egy narancsban, több vas mint egy steakben, mindemellett 18-féle aminosavat és 21-féle ásványi anyagot tartalmaz. A kiszárított bogyók a mazsolára hasonlítanak. Íze a cseresznye és a Cranberry keverékére emlékeztet. Reggelinél 10 gr az Ön müzlijébe és a jó közérzet garantált. Jó kerti talajban és napos fekvésben érzi jól magát. A fiatal növényt érdemes karózni.

Ördögcérna termesztése

Ördögcérna termesztése

Semmiképp nem keverendő össze a nálunk is megtalálható Közönséges ördögcérna-val, amely apró leveleivel, vékony, messzire kúszó tövises hajtásaival és megnyúlt piros bogyójával, viszont mérgező hatású és csak egy egyszerű gyomnövény.

Tanácsok termesztéshez

Tanácsok termesztéshez

Ezen a fórumon olyan, teljes mértékben, vagy korlátozottan téltűrő, nálunk még kevéssé ismert gyümölcsfajok hazai termesztésével kapcsolatos tapasztalatokat, gondolatokat, ismereteket oszthatunk meg egymással, melyek feltétlenül érdemesek lennének a magyarországi meghonosításra. Néhány hobbikertész már rendelkezik ezen növények néhány példányával, ezért szándékunkban áll e példányok felkutatása, a tulajdonosok tapasztalatcseréje.

Termessze otthonában

Termessze otthonában

A Goji-bogyó fája (lycium, avagy ördögcérna) igen intenzív növekedésű. A növény akár 3-4 méter magasra is megnőhet, és már az ültetéstől számított második-harmadik évben termést hozhat. Bármilyen talajon megél, nem igényel tápoldatot, trágyát, sőt a mesterséges növényápoló szerek rontják a gyümölcs minőségét, csökkentik mennyiségét. A növekedés serkentésére csak az idősebb példányoknál van szükség, de akkor legfeljebb célzott ritkítást szükséges alkalmazni. A növény természetgyógyászatban felhasznált része a gyümölcs, mely nyár végén, ősz elején érik. Akkor gyűjtik, amikor narancssárgára színeződik, és íze édessé válik.

Tuti menü